„Нашият сигнал“ вече може да бъде чут в модерен вариант

Независимо на кое поколение принадлежите, има поне една песен на Емил Димитров, която си тананикате с удоволствие, нали? Следващите редове са музикален поздрав за вас.

Emil_Dimitrov

Една от най-емблематичните песни на Емил Димитров „Нашият  сигнал“ вече може да бъде чута в нов, модерен аранжимент. Това е първият ремикс на песен на любимия на няколко поколения изпълнител.

Автори на новия аранжимент са Емил Димитров-син и Дани Милев, които отдавна работят заедно по различни проекти, но този път са в екип с колоритното хип-хоп дуо Young BB Young.

Идеята е продължение на желанието на баща ми някои от песните му да бъдат представени по нов начин

Много хора ме питат защо чак сега правим този ремикс. След като успешно направихме ремикс на рефрен от „Нашият сигнал“ за телевизионния клип на Загорка Ретро, реших да продължим предизвикателството и да ремиксираме цялата песен с гласа на Емил в негова  памет и като доказателство, че ретрото има свой модерен  живот.

Нещата се случват, когато им дойде времето. Идеята ретрото отново да звучи, да бъде отново на мода е продължение на желанието на баща ми някои от емблематичните му песни да бъдат представени по нов начин.“– сподели Емил Димитров-син.

 

YoungBBYoung

Забавлението е нещото, което никога не излиза от мода

Голяма е отговорността и предизвикателството да направиш ремикс на толковa  емблематична песен. Добавихме модерен и съвременен звук  и се получи добра комбинация между ретро и трап звучене. И тъй като забавлението е нещото, което никога не излиза от мода, независимо дали говорим за миналия век или днес, вярваме, че парчето има всички шансове да се превърне в летния  хит на 2016 г..“ – добавиха рапърите от Young BB Young.

първият ремикс на песен на Емил Димитров

„Дайчово хоро“, преработено през призмата на Емил Димитров

Проектът  имаше много предизвикателства от стилово, музикално и техническо естество. Оригиналът е от края на 60-те години и уникалното при него е, че пулсацията, ритъмът е един от първите сполучливи опити за смесването на фолклора и популярната музика.

Всъщност в основата на оригиналната песен е българският неравноделен размер 9/8-ми, характерен за фолклора ни. Това е фактически  „Дайчово хоро“, преработено през призмата на Емил Димитров.

Сега си представете, че цялата тази палитра и настроение трябва да се преработи в 4/4-ти в друго темпо,  за да бъде слушаемо, модерно и танцувално в една друга епоха и изпято отново от  Емил Димитров, години след като не е с нас.“ – споделя детайли от направата на ремикса Дани Милев.

„Трябваше да пресъздадем различни времена, пространства и усещания, същевременно звукът трябваше да е на едно ниво и да запазим настроението. Всичко е изсвирено на живо, а като специален гост поканихме актьора Даниел Цочев, който успя да пресъздаде част от текста. Но гласът на Емил присъства и не ни е напускал през цялото време…от 60-те до днес.

Работата продължи няколко месеца, имаше десетки различни търсения и варианти, докато стигнем дотук.  „Ново“ ретро в стил ранен фънк с диско елементи, съчетани с  най-новото –  прочита на Young BB Young, който днес е на мода сред младите. Работехме три различни поколения и смятам, че се получи много добро парче в т.нар. retro-cool стил, който в последно време оглавява световните музикални класации. “ – дoбавя Емил Димитров-син.

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (100%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук