Обичате да пътувате? Бихте почерпили вдъхновение от най-добрите документални филми на тема екология, световни култури и пътешествия? Следващият фестивал е точно за вас, при това с вход свободен!

Фестивал на пътешественика

На 4 и 5 юни (събота и неделя), в рамките на „Фестивал на пътешественика“ в Дом на киното, с вход свободен, предстоят прожекции на широк екран на първи и втори сезон на българската продукция на National Geographic Channel „Explore Bulgaria”, както и ексклузивна прожекция на епизод от новия трети сезон на проекта.

Програма на прожекциите

4 юни (събота) – 17:00 ч. – Първи сезон на „Explore Bulgaria”

5 юни (неделя) – 15:00 ч. – Втори сезон на „Explore Bulgaria”

5 юни (неделя) – 17:30 ч. – Среща с екипа на продукцията и ексклузивна прожекция на трети епизод от трети сезон на „Explore Bulgaria”

Експедицията през новия трети сезон на „Explore Bulgaria” e основно в Родопите и представя  историите на четиримата изследователи – авантюристката Мая Стоилова, олимпиецът Георги Палазов, археологът Надежда Карастоянова и биологът Васил Попов както чрез материалите, събрани от тях, така и чрез ретроспективни интервюта с тях, направени след приключването на снимките. Четиримата изследователи пътуват с кемпер. Той им служи като базов лагер, когато те поемат с колелата си по тесните вити пътеки в планината или когато се спускат в пещери. Кемперът е и нещо като мобилна лаборатория, където изследователите анализират събраните данни.

Третият епизод „Иванова вода“ ще отведе изследователите в едноименната пещера в търсене на една от най-интересните колонии от прилепи в България. Реализацията на трети сезон на „Explore Bulgaria“ е подкрепена от Обединена българска банка като ексклузивен партньор. Банката застава зад проекта за трета поредна година.

Шестте епизода от втори сезон на проекта „Explore Bulgaria” разказват за природни забележителности и интересни исторически факти от Странджа планина, Русенски Лом, язовир Жребчево, парк Ропотамо, Пирин планина, връх Синаница, Мадарския конник.

Преди повече от две години, възможността да станат изследователи в първия сезон на проекта и да споделят преживяното от обиколката из непознати кътчета на България получават двама от зрителите на National Geographic Channel – екологът Васил Попов и археологът Надежда Карастоянова. Двамата са избрани от жури сред над 1000 кандидати. Заедно с изследователите на NGC България – Мая Стоилова, инструктор по сноуборд и уиндсърф и Георги Палазов, олимпиец и преподавател по плуване, те се отправят на първата си телевизионна експедиция през пролетта на 2014 г.

Остава само да с вдъхновим от смелите пътешественици и да стегнем раниците:

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук