"Анна Каренина" за първи път на българска театрална сцена

Играта, в която Jasmin.bg ви подарява 2 двойни покани за „Анна Каренина“ в Театър София приключи. Честито на победителите Лилия Димитрова и Иваничка Иванова!

Благодарим на всички за участието и големия интерес!

Очаквайте скоро нови игри – за книги, билети за кино и театър и др., които ще обявим тук и на Фейсбук страницата на Jasmin.bg.

–––––––––––––

Любовта изтрива границите

Това смело твърди един от героите на Лев Толстой в „Анна Каренина“.

А ние за пореден път се доверяваме на Театър София да надскочи границите на очакванията ни – този път с поставянето, за първи път на българска театрална сцена, на любимата „Анна Каренина“.

И те каним на едно от премиерните представления: двама от читателите на Jasmin.bg ще получат двойни покани, за да могат да споделят необикновеното театрално изживяване с любим човек – на 5 октомври, на Голяма сцена в Театър София.

За да спечелиш двойна покана за „Анна Каренина“, просто попълни формата по-долу*:

(Не е налична поради приключване на играта. Очаквайте съвсем скоро нови игри – за книги, билети за кино и театър и др., които ще обявим тук и на Фейсбук страницата на Jasmin.bg)

Победителят ще изтеглим на случаен принцип на 27 септември 2016 г.

В случай че късметлията, изтеглен чрез random.org, не отговори на мейла, с който му съобщаваме за наградата в рамките на 5 дни, на 3 октомври 2016 г. ще изтеглим подгласник, отново на случаен принцип.

За „Анна Каренина“ в Театър София

anna-karenina„Много е писано и казано за „Анна Каренина” на Лев Толстой.

От дълбока семейна драма до народна метафизична сага; от енциклопедия на руския живот до първия роман на символизма; а руският писател, есеист и изкуствовед Дмитрий Биков съвсем не е единственият, който го нарича политически роман.

Моята театрална задача е далеч по-скромна. Искаме да разкажем с актьорите историята на едни хора, които „не могат да се шегуват със сърдечните работи”, по думите на един от героите.

Лични, сърдечни работи, случващи се обаче пред очите на безмилостното Общество. Една груба и жестока сила, сила неясна, маскирана и потайна, която безцеремонно управлява живота им.

По 900-те страници на романа са снимани много филмови версии. Аз и Театър София ви предлагаме една театрална. Струва си да я видите, дори само заради искрената актьорска работа.„, споделя Николай Поляков, на когото е поверена драматизацията и режисурата на „Анна Каренина“

А тя, тази искрена актьорска работа, е свършена с любов от Мила Банчева, Силвия Петкова /София Маринкова, Юли Малинов, Милена Живкова, Мартин Гяуров (който в интервю за Jasmin.bg сподели, че ако трябва да ни покани само на едно представление, в което играе, това ще е „Анна Каренина“), Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Йорданка Любенова, Михаил Милчев, Ириней Константинов, Лора Мутишева.

За да се потопим още по-пълноценно в атмосфера, близка до създадената от Толстой, в представлението са включени две руски фолклорни песни, които допълват оригиналната музика и изпълнение на Христо Йоцов с вокалите на Белослава и флюгелхорна на Михаил Йосифов.

Уважението са измислили, за да прикриват празното място, дето трябва да има любов

Казва друг герой в „Анна Каренина“. А ние сме сигурни, че на Голямата сцена на Театър София няма да има празно място, че тя отново ще бъде изпълнена с любов…

(Очаквайте скоро интервю с Юли Малинов, който ще ни разкаже как се влиза в 5 роли за представление като „Анна Каренина“ + тази на помощник режисьор…)

* На предоставения мейл ще изпратим безплатен бюлетин с любопитни статии, галерии с красиви снимки, нови игри (с награди книги, билети за кино и театър и др.)… Или твоята седмична доза вдъхновение от Jasmin.bg

Ако съдържанието му не ти хареса, можеш лесно да се отпишеш от списъка с получатели.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (100%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук