Верни на максимата „Ние изДАВАМЕ повече“, ентусиастите от ИК „Сиела“ са ни подготвили богата програма с представяния и срещи с любими автори

Съботният 17 декември обещава да се превърне в книжен празник.

dnevnikut_na_misho_coverТой ще започне още с второто софийско представяне на „Дневникът на Мишо”.

Или първият кросмедиен продукт, базиран върху тийн уебсериала „Не така, брат!”.

След като в началото на ноември Мишо и компания неуморно раздаваха автографи в продължение на повече от 3 часа на премиерата на книгата, сега техните почитатели ще имат нова възможност да се срещнат с Мишо – на 17 декември, от 12:00 часа на Сцената за културна програма в НДК (3-ти етаж, дясно крило).

Там ще бъде излъчен и ексклузивен нов епизод от сериала.

За да отбележи подобаващо панаира на книгата, Мишо ще прочете и откъс от своя Дневник.

056139c7f20e4205caad914b87c16024На същия ден, но час по-късно е премиерата на „Първият рожден ден”  на писателката Теодора Димова.

В 13:00 часа на същата Сцената за културна програма в НДК литературният критик Митко Новков ще представи най-новата книга на Димова, а за съзвучието с християнската тематика ще се погрижи Георги Иванов, който ще изпълни православни песнопения.

В 14:00 часа пък идва ред на срещата с двама от най-успешните дебютанти на българската литературна сцена тази година – Радко Пенев и Георги Бърдаров.

Именно литературата запознава двамата писатели, а поводът за събитието е разговор за първия роман на Пенев – Ритуалът” (за който ви разказахме тук).

Публиката на Сцената за културна програма в НДК ще може лично да се докосне до харизмата на двамата писатели и да се потопи в атмосферата на „Ритуалът” с помощта на географските и историческите познания на авторите.

ritualut

Край на изпълнения с разнообразни културни мероприятия съботен ден от 44-ия Софийски международен панаир на книгата поставя писателят Илия Троянов.

Той пристига специално за участие в Софийския международен литературен фестивал, на който ще бъде представен романът му „Власт и съпротива” – 19:00 часа, НДК, Мраморно фоайе. Модератор на срещата ще бъде Светлозар Желев.

Откъс от книгата може да прочетете тук.

iliya_troyanov_pic

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук