Свежият американски комедиен сериал започна третия си сезон по CBS

The Odd Couple

Съквартирантската двойка Оскар и Феликс

Американският ситком The Odd Couple (в буквален превод на български – странната/чудатата двойка) е една много свежа комедия, която в средата на октомври започна своя трети сезон по телевизионния канал CBS.

В ролята на двамата приятели от колежа, които животът събира като съквартиранти 20-ина години по-късно, когато браковете им се разпадат, влизат Матю Пери (Оскар) и Томъс Ленън (Феликс).

Действието се развива основно в нюйоркския апартамент на Оскар, където двамата започват ергенския си живота от начало… което всъщност се оказва задача с безброй препятствия.

104827_d0307b_0

Оскар и Феликс – неповторимите Матю Пери и Томъс Ленън

Оскар е спортен журналист и „типичният” мъж – обича футбол, бира, красиви жени, раздърпани дрехи, събирания с момчетата.

Феликс, по професия фотограф, е не просто негова противоположност, а е уникат сам по себе си – маниак на тема чистота, влюбен в изтънчената храна, елегантното облекло, със завидни кулинарни способности, плах подход към жените и неизчерпаем списък от интелектуални интереси.

Съжителството на тези два свята под един покрив става повод за безброй комични ситуации, приятелски номерца и съквартирантски спречквания.

Компанията се допълва от бъбривата асистентка на Оскар – Дани (Ивет Никол Браун), чаровната съседка Емили (Линдзи Слоун) и агента на Оскар – Теди (Вендел Пиърс).

odd_couple

Актьорският състав на The Odd Couple – от ляво на дясно – Вендел Пиърс, Линдзи Слоун, Томъс Ленън, Матю Пери и Ивет Никол Браун

Това, което особено ми допада в сериала е, че образите и на двамата главни герои са развити балансирано, със своите хубави и леко дразнещи черти на характера.

Просто няма как да харесаш само единия или само другия, защото и двамата са напълно способни да те изненадат приятно в най-неочаквания момент.

Едно от основните послания, разбира се, е че приятелството надскача различията и разбирателството си пробива път малко преди финалните надписи, за да може да очакваме всеки следващ епизод с усмивка.

Ако търсите сериал със заплетени случаи и дълбоко скрити поуки – The Odd Couple не попада в тази тази графа. За сметка на това го препоръчвам на онези, които биха отделили 20 минути за нещо свежарско, на което да се посмеят от сърце.

ПС. Няма да крия, че пристрастието ми към сериала се дължи и на участието на Матю Пери. Неговият Оскар е доста по-различен от познатия ни Чандлър от „Приятели”, но Пери се справя изключително добре и се радвам, че сега имам възможност да го гледам в нещо различно и определено по-пораснало. 

Снимки: cbs.com

* * *

geriКолонката на Гери е поредица на първия ни гост-автор – Гери Бенчева. Блогър, пътешественик, страстен почитател на хубавата литература, кино и театър, Гери е автор на блога Приказки и мисли за непораснали деца.

„От онези с многото мечти и големите емоции. И от онези, които събират усмивки“, както казва тя.

Гери ще продължава да ни вдъхновява да четем книги, да заставаме пред малкия и големия екран, да пътешестваме… да откриваме красотата на света.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (33%)
  • любопитна (33%)
  • забавна (33%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук