будилник ни носи прясно приготвено кафе

С какво се будите сутрин? Любима мелодия от алармата на телефона (обзалагаме се, че вече не е така любима) или старомоден будилник, чийто кънтящ звън подлудява дори съседите ви?

Каквото и разбуждане да изберем, при участието на механичен или електронен помощник, то действа доста стресиращо на сетивата. Ако не можете да разчитате на нежната целувка на любим човек, настойчивото подръпване на нос, палец или рамо от страна на изпреварил ви със събуждането малчуган или монотонното мърморене на майка ви, дизайнерът Josh Renouf има решение. При това щадящо, дори галещо сетивата.

Представете си будилник, който ви носи кафето в леглото. Е, не съвсем носи, но го приготвя – прясно и уханно, точно до главата ви, така че да получите усещането, че някой го е донесъл току що за вас.

Barisieur_1

The Barisieur, който прилича повече на мини лаборатория, се отличава с модерен минималистичен дизайн.

Barisieur_6

Дизайнерът му потвърждава, че изглежда прост, но върши чудеса. Състои се от две основни части – основа с аларма, зарядно за телефон и контейнер за съхранение и покриващ я поднос от орехово дърво, на който са прикрепени два стъклени съда – филтър и фуния.

Barisieur_3

Индукционен котлон загрява стоманената основа от неръждаема стомана и кара водата да заври. Тя се превръща в пара под налягане и течността преминава от основата към филтъра, където се запарва любимото ви кафе или подбрани листа чай.

Barisieur_5

Кафето и чаят могат да бъдат приготвени за всеки вкус – будилникът е снабден с мини стъкленица за мляко и малки чекмеджета за захар и какао.

Barisieur_2

Barisieur_4

Създателят му твърди, че използването му не само прави събуждането по-приятно, а и подобрява качеството на съня. Самото зареждане на будилника с продукти преди лягане създава своеобразен вечерен ритуал.

Експерти в областта на съня твърдят, че ключов елемент за лесното заспиване и постигането на т.нар. качествен сън е създаването на ритуали, които успокояват тялото и ума.

А на нас ни остава да се надяваме „щадящият“ будилник да набере достатъчно средства в кампания в Kickstarter, за да започне масовото му производство. Не бихте отказали подобно събуждане, нали?

Barisieur_7

Повечето ни читатели намират статията за забавна. А ти?
  • удивителна (16%)
  • вдъхновяваща (11%)
  • любопитна (21%)
  • забавна (26%)
  • гореща (16%)
  • щура (5%)
  • необикновена (5%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук