Дори да не си падате по привнесените празници, разрастващите се мащаби на „бедствието Хелоуин“ показват, че е твърде вероятно в нощта срещу 1-ви ноември да бъдете посетени от малки вещици и вампири с празни кошници, подканващи ви да ги напълните с лакомства.

Още по-тежко е положението, ако и у дома си имате духчета, които молят за по-специален празник – с подобаваща украса, костюми и… сладки и солени тематични изкушения.

IMGP1607 copy

Не се притеснявайте! На помощ ни се притичват някои от любимите ни кулинарни блогърки – с низ от лесни, но много ефектни, цветни и вкусни предложения.

Страшно-смешни сладки

Няма как да не се отбием при Luluto в нейното зашеметяващо сетивата “местенце за фотография, храна и живот” something…

Макар и тя да твърди, че не харесва привнесените празници, рецептата й за Хелоуин веднага ни печели с пъстротата и лесния начин за направа – нужни са ни само любимото тесто за медени сладки, малко фондан и въображение.

Ако все пак се нуждаете от малко повече напътствия, Luluto е насреща.

IMGP1749

Бисквитки духчета

В случай, че не сте почитатели  на меденките, или пък в семейството ви има алергични към меда, красив и лесен вариант на сладки за празника са бисквитките духчетата, които открихме в чуден блог, пълен с вдъхновение – Мед и мляко.

Продуктите за тях се намират във всяка къща, а допълнителното предимство на рецептата е, че ще ви научи сами да си приготвяте айсинг. Ето как със сигурност хем ще спестите няколко Е-та на децата, хем ще ги зарадвате с весели и вкусни духчета.

9

Пръстите на вещицата

Ако веселите меденки или духчета се виждат твърде миловидни на децата ви, със сигурност ще приковете вниманието им с курабии, приличащи на пръсти на… вещица. Страшно и ефектно!

Идеята заехме от чудното “място с много, много занимания за деца”, наречено Крокотак. Самата изработка е лесна като детска  игра и можете да я видите тук.

9

Сандвичи-мумии

Отново се отбиваме в Крокотак, за да задоволим вкуса и на любителите на соленото. Съставките в рецептата са простички, но пък оформлението на така обичания от децата сандвич с кашкавал веднага намерихме за гениално.

Съмняваме се, че ще събудят страх у някой малчуган, но любопитство и апетит – със сигурност.

сандвичи мумии

Торта с тиква

Ако попитате децата коя е черешката на всяко празнично меню, едва ли ще чуете отговори много по-различни от… тортата, разбира се.

А тази, която открихме благодарение на пъстрия и ароматен блог Рецепти прелитащи през океана е хем лесна за направа, хем предлага чудесен начин да примамите и най-малките да хапнат тиква.

Колко хубаво, че рецептата долетя до нас, нали?

торта с тиква

Повечето ни читатели намират статията за забавна. А ти?
  • удивителна (14%)
  • вдъхновяваща (18%)
  • любопитна (10%)
  • забавна (21%)
  • гореща (6%)
  • щура (12%)
  • необикновена (9%)
  • плашеща (4%)
  • обезпокоителна (1%)
  • дразнеща (4%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук