Сладкарството често е сравнявано с изкуство. Ако се чувствате щастливи при вида на хубав шоколад или домашна торта, украсена със свежи плодове, сигурно сте съгласни със сравнението. Но има случаи, в които то е дори бледо, за да опише изкусното изпълнение на нещо толкова (не)обикновено като десерта.

Такъв е случаят със сладкишите  на Катлийн Фрийман (Caitlin Freeman) – главен сладкар в Blue Bottle Coffee – кафенето към Музея на съвременното изкуство в Сан Франциско.

Вдъхновена от платната и инсталациите на различни артисти, Катлийн започва да пресъздава шедьоврите им под формата на торти, пасти, дребни сладки или дори сладолед.

Вижте дали ще разпознаете някои от най-култовите произведения на модерното изкуство, претворени в нейните сладкиши.

Сладка реплика

Независимо колко сложни ви изглеждат, изкусната сладкарка твърди, че тортите й никак не са трудни за приготвяне и споделя рецептите в новата си книга Modern Art Desserts.

Тук може да надникнете в кухнята на Катлийн, която ще ви разкрие малки тайни и хитрини, за създаването на десертите-шедьоври:

Източник: modernartdesserts.com

Повечето ни читатели намират статията за необикновена. А ти?
  • удивителна (13%)
  • вдъхновяваща (15%)
  • любопитна (13%)
  • забавна (13%)
  • гореща (11%)
  • щура (13%)
  • необикновена (22%)
  • плашеща (2%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук