Дизайнерите от модната марка NULLA Йелена Кесич и Боян Петрушевски ще представят новия си проект „Ground 0. Black box, white trace” („Кота 0. Черна кутия, бяла следа”) на летище София.

Концептуалната модна инсталация ще бъде открита официално на 29 май от 17:00 часа на Терминал 2, летище София с пърформанс. Изложбата е част от програмата на Sofia Design Week 2012 и ще може да бъде разгледана до 8 юни т.г.

Инсталацията на 10 авторски дрехи в комбинация с концептуално фешън видео ще въвлече посетителите в ново пътешествие на едно място-немясто, каквото е летището. То е своеобразно нулево пространство, в което разликите между хората се размиват и изчезват. Оживено от забързани и дистанцирани пътници, чиито дрехи и вещи са внимателно опаковани и скрити от погледа на останалите. Личността се намира в куфар. Неговото разтваряне е само първото ниво на разкриването и показването й под формата на моден  дизайн.

Кадър от фешън видеото на NULLA

Официалното откриване на изложбата „Ground 0. Black box, white trace” ще разкрие многопластовата игра на личността и дрехата с моден пърформанс. В него ще участват 10 популярни лица, сред които моделът Зорница Стойчева, каскадьорката Йоанна Христова и актрисата Бистра Копанарова.

За реализация на видеото дизайнерите от NULLA канят известния моден фотограф Златамир Араклиев (http://www.behance.net/zlaty) и режисьора Иван Попов. Музиката е композирана специално за проекта от Стефан Величков (http://soundcloud.com/diamondzbass). Моделите във филма са Йоанна Христова и Велко Пешев. Кредитите съответно за грима са за Алина Манова, а за прическите – Владислав Василев.

За NULLA

Зад марката NULLA (http://www.facebook.com/nulladesign и www.nulla.eu), стои тандемът Боян Петрушевски и Йелена Кесич. Дебютът на независимия моден лейбъл беше в края на септември 2011 г., когато реализира модната колекция Now Unlimited за последното 5-то ревю пърформънс London Dress Code.

Дизайнерите от NULLA Йелена Кесич и Боян Петрушевски успяха да получат и международно признание с участието на колекцията си “Полет 0” на 4-то издание на Седмицата на модата в Скопие през октомври 2011 г.

В края на декември миналата година NULLA се включи и в конкурса за най-обещаващ моден дизайнер на MUUSE и сп. Vogue Италия с 5 свои тоалета от “Полет 0”. Модната марка се класира сред първите 25 от общо над 180 участници. Дрехи на NULLA се продават в софийски независими бутици, Виена и Скопие.

За Sofia Design Week

Четвъртото издание на международния фестивал за дизайн – Sofia Design Week, организиран от ЕДНО и фондация „Америка за България”, ще се проведе от 1-ви до 8-ми юни. Темата за 2012г. е „В контекст”, a куратори на фестивала са Адриана Димитрова, Йордан Жечев, Лана Кавар и Светлана Мирчева.

Програмата ще се разгърне в над 100 събития – конкурси, изложби, работилници, лекции, прожекции, акции и професионален форум. Участие във фестивала ще вземат над 150 дизайнера от 20 държави. Централна локация на фестивала е VIVACOM Art Hall – пространство за култура и изкуство на VIVACOM в Телефонната палата на ул. „Гурко“ 4.

Sofia Design Week 2011 събра над 50 000 посетители и беше поканен да представи страната ни на два международни форума: Vienna Design Week 2011, Австрия и Design Week Holon 2012, гр. Холон, Израел.

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (100%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук