Подарете си една магическа приказка в атмосферата на Ню Йорк през 20-те години на миналия век

Лентата е по книгата на Дж. К. Роулинг и е разклонение на поредицата за Хари Потър

Лентата е по книгата на Дж. К. Роулинг и е разклонение на поредицата за Хари Потър

Ако в навечерието на празниците искате да си подарите кино-приказка, да се потопите в атмосферата на Ню Йорк през 20-те години на миналия век и цялата история да върви с магия, със сигурност няма да сбъркате, ако изберете „Фантастични животни и къде да ги намерим” (Fantastic Beasts And Where to Find Them).

Магическото качество е гарантирано, защото лентата е по едноименната книга на създателката на Хари Потър – Дж. К. Роулинг, и е разклонение на поредицата за магьосникът от „Хогуортс”.

Качеството на актьорската игра също е гарантирано, защото главната роля на ексцентричния магизоолог Нют Скамандър е поверена на Еди Редмейн.

Чаровният британски актьор Еди Редмейн влиза в ролята на ексцентричния магизоолог Нют Скамандър

Чаровният британски актьор Еди Редмейн влиза в ролята на ексцентричния магизоолог Нют Скамандър

Чаровният (по мое лично мнение – много, много чаровният!) англичанин спечели „Оскар” през 2015 г. за превъплъщението си в известния теоретичен физик Стивън Хокинг в „Теорията на всичко” (The Theory of Everything , 2014).

Редмейн е съпроводен в магическото си приключение от  Катрин Уотерстън, в ролята на магическата следователка Тина Голдстин, Алисън Судол, в ролята на сестрата на Тина – Куини Голдстин и Дан Фоглър в ролята на мъгъла, или накратко казано – обикновения човек, Якоб Ковалски.

Най-интересните герои на филма, обаче, се намират в куфара на Скамандър. Магическите същества, за които той се грижи с много любов и се опитва да предпази от изчезване, оказва се, имат свое виждане за разходка из нови градове.

Така проблемите започват, когато най-любопитният любител на лъскавите бижута и парички Душко, или Niffler, успява на надхитри Скамандър и да се измъкне от куфара. Безспорно печели сърцата на зрителите, защото неговите пакости най-много забавляваха публиката в киносалона.

Душко винаги е в търсене не нещо лъскаво и скъпо

Душко винаги е в търсене не нещо лъскаво и скъпо

Особено миличък е и малкият Съчко (Bowtruckle), който е като малко детенце, което не иска да пусне ръката на своя магьосник и би направило всичко, за да го защити. Свое място в историята има и гигантската птица на име Франк, както и всички останали същества, с които вие (и Якоб Ковалски) ще се запознаете.

beasts3_bowtruckle

Малкият Съчко е неотлъчно до любимия магьосник

Франк има специална мисия във филма, но трябва сами да разберете каква е тя

Франк има специална мисия във филма, но трябва сами да разберете каква е тя

Не на последно място – магическият свят и разнообразните животни са представени по невероятен начинс въображение,  красота и огромно чувство за хумор, а IMAX 3D форматът прави изживяването незабравимо.

И една много добра новина – студио Warner Bros обяви, че филмът ще е част от трилогия, като следващият е предвиден за края на 2018 г., а третият – за края на 2020 г.

Повече за филма можете да научите на официалната му интернет страница или във Фейсбук.

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
  • удивителна (33%)
  • вдъхновяваща (33%)
  • любопитна (33%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук