Специалното издание на фестивала ще се проведе между 20-22 юли и 4-10 август единствено на Платформа А6

Лятна Киномания

Тази година ще се радваме на специална Лятна Киномания.

След успеха на фестивала през есента на 2019 г., организаторите на Киномания са подготвили специална изненада за публиката и през топлите летни дни с национални премиери на нови филми и с популярни класически заглавия.

Фестивалът ще се проведе между 20-22 юли и 4-10 август единствено на мултифункционалното събитийно пространство на открито Платформа А6 в парка зад Двореца. Първата прожекция е на 20 юли от 20:00 ч. на филма „Шпионската афера „Оса” на режисьора Оливие Асаяс с участието на Пенелопе Крус и Едгар Рамирес.

От Двореца вярват, че жителите и гостите на столицата ще се насладят на прекрасни летни вечери на открито, при строго спазване на противоепидемичните мерки. За допълнителна сигурност на публиката Платформа А6 разполага и със специална кабина за дезинфекция с озон.

Лятна Киномания: програма и акценти

Политическият трилър „Шпионската афера „Оса” на френския майстор Оливие Асаяс („Карлос”, „Облаците на Силс Мария”) проследява невероятните съдби на кубински дисиденти по време на икономическия колапс на страната в началото на 90-те години, последвал разпада на Съветския Съюз.

Филмът продължава започнатите в предишни филми на Асаяс наблюдения върху това как политиката влияе на личните съдби на обикновените хора, водейки често до огорчения и социални промени, както и до буквално съсипване на живота на идеалистите и невинните свидетели. Шпионският трилър обещава да ни развълнува, а доказателство за това са и имената на главните герои – Пенелопе Крус и Едгар Рамирес.

Сред акцентите в лятната програма на Киномания са пет режисьорски шедьовъра на Уди Алън – „Могъщата Афродита”, „Всеки казва „Обичам те”, „Да разнищим Хари”, „Знаменитост” и „Сладък и гаден”.

Част от Лятната Киномания са най-новата френска комедия „Как да бъдеш добра съпруга” на режисьора Мартен Провос и спечелилият награда „Гоя” за най-добър ибероамерикански филм – „Героични каръци” с участието на най-голямата звезда на аржентинското кино Рикардо Дарин („Всички знаят”). Ще видим още и Клаус Мария Брандауер в новия филм на великия унгарски режисьор Ищван Сабо – „Окончателен доклад”.

Билетите за прожекциите вече са в продажба на tickets.ndk.bg и на касите на Билетен център – НДК.
Повече информация за фестивала може да прочетете на неговата Фейсбук страница, на сайта на НДК и Киномания.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук