Българската рок група „Krekhaus“, която ще представи дебютния си албум след броени седмици, ще ни зарадва с концерт в Swingin’ Hall

„Krekhaus“ с концерт в „Swingin’ Hall“

„Когато изляза на концерт, аз ще изсвиря това, което е важно за мен, защото уважавам човека срещу мен, неговата артистична чувствителност.

Тогава музиката не остава във вакуум“, споделя китаристът на Krekhaus Явор Недев.

И ние нямаме търпение да застанем срещу бандата му, която впечатлява със сериозното си количество авторски песни. За наше щастие, тя ще се се качи на сцената, броени седмици преди издаването на дебютния си албум – на 23 май 2018 г. (сряда), в легендарния софийски клуб за жива музика Swingin’ Hall (бул. „Драган Цанков“ 8).

Известни с това, че никога не свирят една песен по един и същи начин два пъти, „Krekhaus“ успяват да създадат една нова вселена, в която жанровите правила не важат, изненадата винаги присъства, а единствената граница между различните стилове е тази, която отделя истински добрата музика.

На концерта на 23 май 2018 г. групата ще изсвири всичките си парчета, които ще се превърнат в част от предстоящия им албум, обявен за юли 2018 г. Към тях те ще добавят за феновете в Swingin’ Hall редица други, които ще бъдат направени достъпни за широката публика на по-късен етап.

Събитието тази седмица подгрява интереса на феновете преди най-големия концерт на „Krekhaus“ до момента, планиран за юли месец по случай представянето на албума им. Бандата се подготвя усилено, за да създаде незабравимо шоу, и определя концерта на 23 май като трейлър, задаващ тон за това, което ще последва.

Програмата, обявена от групата за предстоящите месеци, изглежда вълнуваща и наситена откъм събития – благодатна новина за феновете на алтернативния рок в България.

Неочаквана, завладяваща и нова, музиката на „Krekhaus“ откъсва от реалността, а размахът и смелостта им ги поставят рамо до рамо с някои от най-добрите примери в редица жанрове.

За „Krekhaus“

Krekhaus

Явор Недев и Георги Велинов се запознават случайно, чрез общи приятели, през лятото на 2014 г. в София.

Разбират се някой път да посвирят заедно.

Втория път, когато това се случва, прекарват две седмици в квартирата на Георги, без да я напускат, в писане на музика. В края вече имат няколко парчета.

Двамата започват серия от акустични участия, но пълни с идеи за бъдещето, търсят и още музиканти.

Запознават се с Явор Милчев по време на негово акустично изпълнение заедно с певицата Ния, когато Явор Недев спонтанно и без покана се присъединява към двамата музиканти, свирейки на кахон.

Въпреки първоначалното си раздразнение от случката, Явор Милчев се свързва с „Krekhaus“ и сам пожелава да се включи в бандата, след като чува една от вече написаните им песни. Предлага и барабаниста Пеньо Гочев.

Бандата започва редица от участия в софийски клубове, както и на няколко големи фестивала, сред които „София диша“ и „Капана Фест“.

Правят и две сериозни колаборации, като подгряват за „Остава“ и стават част от проекта „Homeovox“.

В края на 2016 г. Пеньо внезапно напуска бандата, за да се фокусира върху следването си и други проекти. Това оставя бандата в тежък шестмесечен период на несигурност и въпреки няколкото малки участия, времето не е щастливо.

През април 2017 г. обаче към групата се присъединява барабанистът Матей Христосков, с когото те се познават от съвместни джам сесии в миналото. След няколко участия новият състав се закрепя и с нова надежда през октомври същата година записва материал за първия си албум.

Името на бандата е сменено от „Krekhaus Jam“ на „Krekhaus“. Началото на 2018 г. е силно – бандата е лично избрана от австрийското пауър трио „Mother’s Cake“ да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне.

За официална дата на представяне на дебютния албум „Odd One Out“ е обявен 18 юли 2018 на култовата сцена на „Маймунарника“. Бандата е категорична, че не дели музиката по стилове, а по качество, както и че

няма музика за младежи или музика за възрастни хора – има хубава музика и тя е за всички.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук