ONE DANCE WEEK 2018

Човешките емоции в информационното общество през призмата на емотиконите, нов прочит на древен корейски танц за гонене на зли духове и първа среща със себе си – това са част от танцовите миниатюри от Азия, които ONE DANCE WEEK включва в програмата на предстоящото си издание.

Очакваме любимия фестивал за съвременен танц и пърформанс с нетърпение –  от 21 септември до 14 октомври в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив.

Акценти от програмата на ONE DANCE WEEK 2018

【K(-A-)O】

Японският хореограф Кенджи Шинохе насочва вниманието към емотиконите и обезсмислянето на чувствата със соловия спектакъл 【K(-A-)O】на 22 септември от 19:30 часа.

Той търси отговор на въпроса имат ли място истинските чувства сред виртуалните усмивки. Спектакълът черпи вдъхновение от популярния японски стил емотикони, познат като “каомоджи”, в който се използва комбинация от йероглифи, букви и символи, за да се изрази емоция или действие в киберкомуникацията.

【love】

В рамките на същата вечер (22 септември) Шинохе ще представи втори солов спектакъл – 【love】.

Хореографът се вглежда в момента преди да започнем да обичаме. Можем ли да обичаме друг или дори себе си, ако не притежаваме нищо автентично и оригинално.

Корейски спектакли

Азиатските миниатюри продължават на 7 октомври от 19:30 часа в Дом на културата “Борис Христов” – Пловдив с два корейски спектакъла.

Мистичният танц Salp’uri ще гони зли духове и ще разваля проклятия от сцената.

Миниатюрата ДЕМОНИ на хореографа Джин А Ким и визуалния артист Джу-Бин Ким впечатлява с невероятни костюми и източна естетика на движенията, превъплътени в съвременен танц. Salp’uri е изпълняван и усъвършенстван в продължение на векове и днес се смята за едно от най-развитите и популярни творчески достижения на народните танци в Корея.

В рамките на същата вечер (7 октомври) публиката в Пловдив ще се срещне с един от най-техничните и популярни корейски хореографи Ин Со Лий, който ще търси път към себе си в авторския си спектакъл ПЪРВА СРЕЩА. Моноспектакълът вече е представян в Южна Корея, Китай, Унгария, Румъния, а тази година спечели и голямата награда на A Tánc Fesztiválja във Веспрем, Унгария.

ДЕМОНИ, ПЪРВА СРЕЩА,【K(-A-)O и【love】са част от 11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, което ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив.

Билети

Билети за спектаклите на цени от 10 лв. можете да намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay: http://bit.ly/YoungKorea и http://bit.ly/ODWJapan.

Местата са ограничени, поради което силно препоръчваме предварителното закупуване на билети.

За повече подробности следете събитията във Facebook тук и тук.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук