"Другата" с автограф от Васил Панайотов

Играта приключи. Честито на победителите Евгения Габровска-Матеева и Иван В. Станоев!

Благодарим от сърце на всички за участието и интереса!

Очаквайте скоро новите ни игри – за книги, за билети за кино и театър и др. Следете за скорошното им обявяване в седмичния бюлетин, който получавате на мейла си (може да се запишете тук: http://jasmin.bg/sedmichen-byuletin-na-jasmin-bg/)

* * *

„Другата“ е блестящ роман за разликата между любов и обич. „Другата“ е и вторият роман на един също блестящ, съвременен български писател – Васил Панайотов.

Нямаме търпение, още преди книгата да е стигнала до книжарниците, да подарим „Другата“ на двама от вас. При това с автограф от автора!

За да участвате в играта, е нужно единствено да харесате фейсбук страницата на Jasmin.bg и да тагнете в коментар под поста приятел, с когото споделяте любовта (и обичта ;)) към четенето:

Успех на всички участници в новата ни съвместна игра с Изд. „Сиела“!

Двамата победители ще изтеглим на случаен принцип на 19 април  – в деня на премиерата на „Другата“.

В случай че късметлиите, изтеглени на случаен принцип, не отговорят на съобщението, с което го уведомяваме за наградата в рамките на 10 дни, на 30 април 2018 г. ще изтеглим подгласници.

Предоставената лична информация от победителите в играта е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите и за изпращането на книгите, като се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

За романа и автора:

корицата на романа Другата

Бюрото на Стефан е средното. Вляво седи жена му Магда. Вдясно – колежката им Емилия.

Довчера сякаш всичко е било нормално. И в офиса, и извън него. Стефан и Магда живеят спокойно, без страсти, но и без сътресения.

След толкова години съпрузите са станали съучастници. Защото животът е жесток, а още по-жесток би бил, ако го живеят сами. Но най-трудните моменти им предстоят. Някои от тях именно защото не са сами.

Стефан се влюбва в Емилия. Едно увлечение прераства в една любов, която ще промени и тримата.

Страст и скръб, радост и вина, преданост и предателство…

„Другата“ е блестящ роман за разликата между любов и обич. Може ли един мъж да обича една жена и същевременно да е влюбен в друга?

Какво би направил той за всяка от тях и какво всяка от тях ще му причини? Кое чувство е по-силно? Кое ще надделее и за да надделее то, трябва ли другото да умре?

Роман за невъзможността да обичаме, без да нараняваме. Защото където пламне страст, гори всичко. Романът е с посланието на митологема, при това съвсем различна от познатите.

Архетипните и психологическите кодове тук са други. Жертвата не е това, което обикновено означава клишето, свързано с нея. Стереотипът е обърнат с хастара навън. Любовта е показана откъм несъвършения си профил. Всички решения на героите са едновременно ежедневни и необичайни, а резултатите от тях – естествени и катастрофални.

Надявам се „Другата“ един ден да бъде сред книгите, които представят съвременната българска литература пред света.

Силвия Недкова

Васил Панайотов, автор на Другата

Васил Панайотов

Васил Панайотов е съавтор на сборниците с разкази „Любовни упражнения”, „Проект смърт”, „Обича ме, не те обича” и романа „Стъклен дом 2”.

Първата му самостоятелна книга „Убиец” печели две втори места – в анонимния конкурс на издателство „Сиела” за нов български роман и в телевизионното риалити „Ръкописът”.

Автор на стотина статии в списанията DIVA!, ЕГОИСТ, FREESTYLE и „Жената днес”.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук