Greece

Зажаднели сте за хубава, автентична музика? Уверяваме ви, че ще я откриете както у нас, така и у южните ни съседи. А най-хубавото е, че можем да се насладим едновременно на „другата гръцка“ и на „онази българска музика“, като си подарим незабравима музикална вечер.

Композиции, които няма да чуете в днешните лъскави клубове, но са звучали в старите, автентични заведения, от типа на гръцките „буат“ ще огласят и „Столичния куклен театър“ (ул.”Генерал Гурко” 14) на 2 юни, четвъртък, от 19:00 часа.

На приказното музикално пътешествие ни кани новосъздаденото българо-гръцко сдружение „АРИСТОТЕЛ” – Културен мост.

Заедно с музикантите, ще добавим четвърта струна на бузукито…

музикална вечер, организирана от българо-гръцкото сдружение „АРИСТОТЕЛ” - Културен мост

Неустоимата покана гласи още:

„Αвтентично спонтанно като в кръчмата на ребетите, заедно с музикантите, ще добавим четвърта струна на бузукито, за да открием кръстопътищата на оригиналната гръцка музика с поезията на гръцките нобелисти.

Композиторът КОНСТАНТИН КАЗАНСКИ и актьорът СТОЯН АЛЕКСИЕВ ще откроят онази българска музика, която може да разцъфтява в европейската душа на съвременния българин.

Гръцките музиканти-изпълнители, Йоргос Баколас, Йоргос Мавракис, Петрос Αлексиадис, Натаса Петала, със съдейиствието на Костанτин Казански, ще аранжират на живо песните, които ще изпълним всички заедно, оригинално и спонтанно както някога са звучали по гръцките музикални сцени – заведенията наречени БУАТ.“

И за да бъде изживяването още по-автентично, пълноценно и красиво, организаторите ще ни почерпят с чаша българско вино и гръцки сладкиши и мезета във фоайето на „Столичния куклен театър“. Така ще можем да се запознаем с участниците в своеобразното музикално пътешествие, както и с членовете и целите на самото културно-образователно сдружение.

Билетът за музикалната вечер е на цена 10 лева. Тъй като местата са ограничени, организаторите молят да запазите своето като изпратите имената си на email: aristotleclub2016@gmail.com до 26 май 2016 г. 

За българо-гръцкото сдружение „АРИСТОТЕЛ” – Културен мост

”Характерно за развития разум е да може да възприема една мисъл, дори и без да е съгласен с нея” – Аристотел

AristotelisВ началото на 2016 г. – обявена за Година на Аристотел – е създадено българо-гръцкото сдружение „АРИСТОТЕЛ” – Културен мост, с призива:

Нека градим ГРАДОВЕ

Сред целите на сдружението са:

 • Да се грижи, да култивира и развива всякаква дейност, свързана с обществото, културата, знанията и „политиката” (от гледна точка на аристотеловата интерпретация) в сътрудничество с всички институции (сдружения, държавни институции, средствата на масово осведомяване, политически институции);
 • Да се грижи за култивирането и развитието, най-много сред децата и младите хора, на общочовешките ценности за равенство, справедливост, солидарност, мир, морал и духовност, за съзнателното участие в социално-политическото пространство;
 • Да се грижи за разпространяването и популяризирането на гръцките и българските култура, изкуството и книжовност;
 • Да се грижи за култивирането на културата на диалог, на мултикултурност, на отношението с „другото“, акцентирайки върху Европейския гражданин и неговите нужди.

Амбициозните си цели организаторите смятат да осъществят по красив и запомнящ се начин – с множество културни събития, включващи музикални концерти, литературни четения, театрални постановки и дори кино фестивали

А на нас ни остава само да следим за следващите им събития и да се радваме пълноценно на отворения културен диалог.

Както и да ви предложим два безплатни билета за първото им събитие – вълнуващо музикално пътешествие. Безплатната двойна покана може да спечелите на фейсбук страницата на Jasmin.bg:

Повечето ни читатели намират статията за вдъхновяваща. А ти?
 • удивителна (20%)
 • вдъхновяваща (60%)
 • любопитна (20%)
 • забавна (0%)
 • гореща (0%)
 • щура (0%)
 • необикновена (0%)
 • плашеща (0%)
 • обезпокоителна (0%)
 • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук