„Звярът е още жив” ще се излъчи едновременно в пет града – София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора

Новият филм на Мина Милева и Весела Казакова, излязъл скоро след предизвикалия разгорещени дебати „Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС” ще бъде показан веднъж в салоните на Синема сити, едновременно в пет града: София (София Mall), Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора на 16-ти ноември от 19:30 ч.

Зрителите ще могат да видят филма в присъствието на преставител на екипа в трите града София, Пловдив и Стара Загора.

Весела Казакова и Руси Чанев, като глас зад кадър, изпълняват главните роли в мистичния диалог между внучка и дядо, взел участие в първото и най-масово анти-комунистическо движение в Европа, наречено “Горяни”.

Сюжетът

Новият филм на Мина Милева и Весела КазаковаДокато лявата идея се сгромоляса в нашите страни, на запад все по-усилено я преоткриват.

Трудовете на Маркс бележат рекордни продажби, а критичните анализи на капитализма се задълбочават.

Българин, бивш горянин и борец против комунизма, прави подобни анализи в затвора през 1951г, които звучат модерно и сега.

Неговата внучка, раздразнена от засилващата се актуалност на лявата идея и директната й корелация с трагичното състояние на България, изважда тези сведения, за да възстанови колективната родова памет, разпаднала се в поколенията – пъзел от историята, която продължава да бъде замитана под килима.

Филмът е с необичайна форма, преплетена с живописна анимация, а нелинеарният разказ е базиран на диалог между двамата. Продължение на диалога, който са водили, когато тя е била дете, а той все още жив.

Премиерата

“Звярът е още жив” направи своята впечатляваща премиера пред българска публика на 20-ти март 2016 в бившия Партиен дом, закривайки официалната програма на юбилейния 20-ти София Филм Фест.

С избора на това място авторите заявиха за пореден път своята позиция, че престъпленията на Комунизма не трябва да бъдат забравяни:

Авторите

Социалните и политически теми не за първи път вълнуват Мина Милева и Весела Казакова, които работят заедно от години, като създават продуцентската компания Активист38.

Мина Милева и Весела Казакова

Весела Казакова и Мина Милева

Мина  Милева е завършила анимационна режисура в НАТФИЗ, има и магистърска степен по кинорежисура от академията „La Cambre”, Брюксел. Нейните анимационни филми са удостоени с награди, участват в селекцията на много фестивали.  От 1996г. година Мина работи като аниматор и режисьор на анимационни филми в Британската анимационна индустрия.

Весела Казакова завършва икономика на социално-културните дейности и актьорско майсторство в НАТФИЗ. Позната на българската публика с филмите “Мила от Марс”, “Откраднати очи”, дебютната си роля на нямо момиче в “Лист отбрулен”, последвани от “Шантав ден”, “Прима примавера”, “Самотни сърца” и др.

Весела прави пробив извън пределите на България след 2002г. – най-добра актриса в Москва, изгряваща звезда на Берлинале, с много национални и международни награди. Заедно с актьорския си талант, Весела развива умения в продуцентството и режисурата.

Весела Казакова

Повечето ни читатели намират статията за гореща. А ти?
  • удивителна (20%)
  • вдъхновяваща (20%)
  • любопитна (20%)
  • забавна (0%)
  • гореща (20%)
  • щура (0%)
  • необикновена (20%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук