Сладкарството често е сравнявано с изкуство. Ако се чувствате щастливи при вида на хубав шоколад или домашна торта, украсена със свежи плодове, сигурно сте съгласни със сравнението. Но има случаи, в които то е дори бледо, за да опише изкусното изпълнение на нещо толкова (не)обикновено като десерта.
Такъв е случаят със сладкишите на Катлийн Фрийман (Caitlin Freeman) – главен сладкар в Blue Bottle Coffee – кафенето към Музея на съвременното изкуство в Сан Франциско.
Вдъхновена от платната и инсталациите на различни артисти, Катлийн започва да пресъздава шедьоврите им под формата на торти, пасти, дребни сладки или дори сладолед.
Вижте дали ще разпознаете някои от най-култовите произведения на модерното изкуство, претворени в нейните сладкиши.
Сладка реплика
Независимо колко сложни ви изглеждат, изкусната сладкарка твърди, че тортите й никак не са трудни за приготвяне и споделя рецептите в новата си книга Modern Art Desserts.
Тук може да надникнете в кухнята на Катлийн, която ще ви разкрие малки тайни и хитрини, за създаването на десертите-шедьоври:
Източник: modernartdesserts.com
Подарете си вдъхновение
Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.