Генчо Петков получи най-много точки от потребителите и журито на онлайн конкурса VIPA 2016

Българин стана „Фотограф на годината“

Генчо Петков с кадъра-победител и златната статуетка на международния конкурс

Благодаря ви за това невероятно признание! Щастлив съм, че творбите ми бяха оценени така високо, както от журито, така и от потребителите на платформата“,

С тези думи Генчо Петков, преподавател по дигитална фотография във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България, прие голямата награда „Фотограф на годината“ в първото издание на Voubs International Photography Awards 2016.

Той надви силната конкуренцията на 592 участници от цял свят, за които гласуваха десетки хиляди потребители и престижно 9-членно международно жури.

След 8 месеца и 2 етапа на гласуване, бяха официално връчени наградите и на най-добрите кадри в отделните категории на конкурса.

Първо място в категорията „Снимки от България“ получи Веселин Атанасов с красив кадър на Ахтополския фар. Наградата му бе връчена от алпиниста и Мъж на годината Боян Петров.

Първото място в категория „Мода“ отиде в Словакия при рекламния фотограф Мартин Кристинек, а наградата му беше връчена от Мис България Елена Тихомирова.

Елена Тихомирова

Призът в „Архитектура“ отиде при Сара Калдуел от Нова Зеландия. За да връчи наградата бе поканен зам. ректорът на УАСГ доц. д-р. инж. Борис Цанков, който сподели, че снимките по прекрасен начин въплъщават истината, че „архитектурата е застинала музика“.

Специално за церемонията от Бангладеш пристигна фотографът Танвер Хасан Рохан, който беше награден в категория „Репортаж“ от известния фотограф Евгени Димитров.

Танвер Хасан Рохан приема наградата си от Евгени Димитров

Шеф Андре Токев връчи чека на румънеца Михай Пенгюс за „вкусната“ творба „Сандвич с бекон“, а журналистът Георги Тошев награди португалката Сандра Вентура в категория „Хора“.

 

Изложбата с най-добрите фотографии от шестте категории на Voubs International Photography Awards 2016 ще може да бъде видяна до 17 април във VIVACOM Art Hall.

Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 90 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света.

  • удивителна (0%)
  • вдъхновяваща (0%)
  • любопитна (0%)
  • забавна (0%)
  • гореща (0%)
  • щура (0%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук