kama-sutra-12

Сигурно имате поне един познат, който дори под заплахата на смъртна опасност не би разтворил книга. Но дори той е чувал за древноиндийската библия на любовното изкуство, нали?

Един от най-дискутираните и експлоатирани текстове от древността до днес – “Кама Сутра”, продължава да разпалва въображението на хората по света.

И особено на артистите… Подобен е случаят на писателя Саймън Рич и илюстратора Фарли Кац, опитали се да си представят типични сцени от живота на дългогодишни двойки в стилистиката на “Кама Сутра”:

Кама Сутра за женени: инструкции в 12 забавни илюстрации:

1. Поза Призив за действие

Кама Сутра за женени - поза 1

Жената се доближава подканващо към мъжа си, за да почисти купчината отпадъци, натрупани до него. По този начин тя го насърчава да помогне в чистенето.

2. Поза Съдомиялна

Кама Сутра за женени - поза 2

Особено подходяща за тези, които обичат да си сменят ролите.

Първо мъжът е активен: той поставя мръсните чинии в съдомиялната машина. След това инициативата поема жената: тя идва да провери мъжа си, който както обикновено е объркал дори тази проста задача.

3. Поза Заседнали китоподобни

kama-sutra-3

Получава се, когато мъжът и жената споделят обща страст – като тази към индийската храна.

Издути от планините погълнат ориз, съпрузите едва успяват да си поемат дъх (да не говорим да правят любов) и успешно изпълняват ролата на заседнали в пясъка китове.

4. Поза Свеж въздух

kama-sutra-4

Позата благоприятства преодоляването на норми и стандарти на поведение. Обикновено се практикува от двойки, които са живели заедно в продължение на дълго време.

Проста е за изпълнение – един от партньорите разваля въздуха и пропуска да се извини за действията си пред другия.

5. Поза Шопинг

kama-sutra-5

Една от най-практикуваните пози при дългогодишно съжителство.

С леки вариации се състои в следното: жената се опитва да “завлече” насилствено съпруга си в, по възможност, най-големия МОЛ, докато той се съпротивлява по всички известни му начини.

6. Поза Третото колело

kama-sutra-6

Това е поза, при която вместо да помоли съпруга си да премести някакви мебели, съпругата директно наема красив мускулест младеж, който, разбира се, си сваля ризата. Съпругата започва да се наслаждава на гледката на торса му, а съпругът се чувства нещастен някъде в ъгъла.

7. Поза Наслада от чуждото нещастие

kama-sutra-7

Поза, при която дългогодишни съпрузи получават особена наслада.

Състои се в следното: двойката се държи за ръце и демонстративно подчертава своята любов, докато друга, приятелска двойка се кара.

8. Поза Невидима заплаха

kama-sutra-8

При тази поза има две ясно разграничаващи се роли: единият съпруг дебне колкото може по-безшумно, а другият, усетил го в последния момент, с изключителна бързина затваря лаптопа си, за да избегне разкриване на лична кореспонденция.

9. Поза Миг покой

kama-sutra-9

Поза, която не изисква активното участие на двамата партньори.

Ако мъжът е излязъл с приятели, жената спокойно може да се отпусне, да легне във ваната и да се наслади на миг покой.

10. Поза Деца при бабата

kama-sutra-10

Най-накрая двойката получава възможност да “разреди” натоварения си график с вечерни дейности и за първи път от много време… да се наспи. Приспивателните в тази ситуация често не са излишни.

11. Поза Решителен заек

kama-sutra-11

Случва се естествено: когато жената улови мъжа си в момент на самостоятелно практикуване на любовното изкуство Кама Сутра и невярваща попита “Ти сериозно ли?”, а той просто се обърне и побърза да завърши позата “Решителен заек”.

12. Поза 2 + 1

kama-sutra-12

Класическа поза за съпрузи с деца.

В миг, когато двамата съпрузи са се отдали на любовна игра, пристига детето им, убедено, че е чуло ужасен звук и решено да се премести да спи при тях.

Текст и илюстрации: и

Източник: newyorker.com

Повечето ни читатели намират статията за забавна. А ти?
  • удивителна (2%)
  • вдъхновяваща (6%)
  • любопитна (4%)
  • забавна (60%)
  • гореща (4%)
  • щура (9%)
  • необикновена (3%)
  • плашеща (4%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (7%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук