603398_3715546722163_473444958_nПоредицата „Интервю с чаровник“ имаше късмета да срещне една от най-чаровните ни млади изпълнителки.

Теодора Цончева е само на 22 години, но със сигурност има какво да ни покаже и дори на какво да ни научи – да мечтаем безразсъдно, както самата тя казва, и да се борим за мечтите си.

Хората, които се вълнуват от музика и случващото се на българската сцена видяха толкова много от теб: концертни изпълнения в различни стилове, танци с разнообразни хореографии, усмивки, смях, сълзи, теб самата по пижама… А как всъщност искаш да те възприемат?

Аз самата съм точно това – съвкупност от различни чувства, настроения, преживявания и мисли. Всички хора са многоцветни, това ми харесва. Никога не можеш да познаваш някого напълно, прекалено сме необятни! Всеки ме възприема според своята гледна точка, не се наемам да кажа как искам да бъда възприемана. Знам само, че искам да докосвам хората чрез изкуство и да нося усмивка на лицата им.

Във видео чат с феновете си споделяш „Мога да обичам силно“. Какво обичаш силно?

Когато обичам нещо или някого, обичам винаги силно! Любовта е в цялото ми същество. Обичам всичко, което е добро и красиво.

Макар и да не е типично критичността да се определя като негативна черта, журито в „Х фактор”, твои колеги, дори ти самата, казвате, че отрицателно твое качество е силната самокритичност. Пречи ли ти наистина?

Пречи много, защото в музикалния бизнес  трябва много да си вярваш, за да успееш да накараш и някой друг да повярва в теб, в твой проект. В това отношение пречи жестоко. Когато е в здравословни количества самокритичността е определящ фактор за качеството на работата на един артист, а освен това и го държи на земята. Понякога излизам от здравословните граници на самокритичност и това не ми помага. Надявам се с течение на времето да намеря баланса.

553230_3687286695680_365336871_n

Споделяш, че искаш да правиш „откровена“ музика, че ти е трудно да я ограничиш в един стил? Как биха звучали подобни песни?

Когато казвам това имам предвид, че за мен е много важно да правя музиката, която идва от сърцето ми, а не просто комерсиален продукт. Не ме разбирайте погрешно, няма нищо лошо в комерсиалните песни. Просто за мен е важно преди да мислиш дали ще се продадат, да помислиш дали се откриваш в тях, дали извират от теб.

Нека видим какво има предвид Теодора, като се насладим на една репетиция с чаровното й куче:

Сигурно често те питат какво следва след „Х фактор”? И все пак, кога ще можем да се насладим на „откровената“ ти музика?

След X Factor следва борбата в реалния музикален бизнес. Надявам се много скоро да имам добри новини за споделяне.

Теодора в някои от най-силните й  моменти на сцената на шоуто:

881975_10201237892969211_1295585630_o

На фона на случващото се в България и Украйна се изкушаваме да те попитаме за концертното изпълнение, при което на сцената изникнаха барикади, с артисти, облечени като барети зад тях, а ти пееше „Колко още трябва да говоря, колко още трябва да се моля…“. Изпълнението стана много популярно в социалните мрежи. Разкажи ни как се реши на тази сценография, какво послание искаше да стигне до зрителите на концерта?

Мисля, че посланието беше изключително ясно. Това беше моят начин да изразя гражданска позиция и съм безкрайно щастлива и благодарна, че менторът ми –  Заки и режисьорът Кирил Киров ми дадоха този шанс с тази въздействаща сценография.

45308_3507944332233_36094210_nЧували сме те да говориш вдъхновено за музиката и пеенето. А какво ти дават танците? Как се чувстваш като инструктор?

Танците допълват картината!  Ако музиката е моето изображение, танците са цветовете му. Чувствам се добре като инструктор, не се взимам много насериозно, защото не съм с дългогодишен стаж. Гледам да подхождам приятелски към учениците и смятам, че те ценят такова отношение.

Изненадахме се, че толкова млада жена обича да чете биографични книги? Кои са любимите ти заглавия? С какво друго изпълваш свободните минути?

Обичам биографични книги, защото в тях всичко е истина, всичко е преживяно. Пред теб се разкрива един извървян човешки път. Толкова е вдъхновяващо! До леглото ми може да намерите купчина книги, сред които биографии на Майкъл Джаксън, Чарли Чаплин, Фреди Меркюри, Джордж Майкъл, Даяна Рос и всякакви такива. :D В момента привършвам автобиографията на Черил Коул.

Иначе обичам потапянето в хубава музика, красивите филми, разходките сред природата, времето със скъпите ми  хора, дългите размишления и домашния уют по пижама. Обичам пижамите и това се видя и в шоуто! Хахахаха

От сцената на „Х фактор” каза просълзена : „Борете се за мечтите си – тези мигове са един път. Това са истинските моменти в живота“. Ти за какво мечтаеш?

На този въпрос ми е най-трудно да отговоря, защото обичам да мечтая много и вярвам, че всички ние трябва да мечтаем като малки деца. Добре е да се държим като възрастни хора и да постъпваме разумно, но в мечтите трябва да сме безразсъдни. Мечтая да сме по-чувствителни, по-сближени, по-топли,  по-смели, по-щастливи, по-обичани, по-обичащи!

598430_3603821289097_331209335_n

Оставяме ви с тези вдъхновяващи думи и едно прекрасно акустично изпълнение на Теодора:

На Facebook страницата на Теодора Цончева може да следите как се сбъдват мечтите ѝ.

Повечето ни читатели намират статията за удивителна. А ти?
  • удивителна (22%)
  • вдъхновяваща (15%)
  • любопитна (16%)
  • забавна (11%)
  • гореща (11%)
  • щура (13%)
  • необикновена (13%)
  • плашеща (0%)
  • обезпокоителна (0%)
  • дразнеща (0%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук