Да бъдем туристи в собствения си град

Успях ли да ви заинтригувам?

Да бъдем туристи в собствения си град

снимка: Jim Black от Pixabay 

Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за които ви кара да се усмихвате всеки път, когато се присетите за тях? Колко често ви се удава възможност да загърбите ежедневието си и да се насладите на заслужен отдих далече от шума и тълпата, заобикалящи ви отвсякъде?

Предполагам, че на голяма част от вас времето и финансите не са достатъчни за подобни „глезотии”. Не се отчайвайте – решение има. И е толкова просто – бъдете екскурзианти във вашия град.

Успях ли да ви заинтригувам? Сигурна съм, че е така, затова продължавам нататък.

Случвало ли ви се е някога да загубите ориентация в собствения си град и да не знаете къде се намирате? Да? Припомнете си за адреналина, който се покачва в тези моменти и онова гъделичкане в стомаха, което е толкова приятно.

Нека сега ви дам няколко препоръки, за да бъдете истински туристи в града, в който живеете.

1. Забравете за музеите, главните улици и всички забележителности, които присъстват в списъка ви с места, които гостите ви задължително трябва да посетят при своето посещение. Стремете се да се движите по тесните и тихи улички, защото именно там ще намерите спокойствие, а може би и някое съкровище.

2. Бъдете спонтанни! Помислете кой район познавате най-бегло и тръгнете натам. Освободете съзнанието си от въпроси като „А сега накъде да завия?”, „ Дали не трябваше да продължа направо след пресечката?”, следвайте интуицията си и просто се наслаждавайте на разходката. Именно така ще бъдете на точното място в точното време.

3. Вдигнете очи от витрините на лъскавите магазини, вгледайте се в хората и сградите около вас и ще останете изненадани от видяното. Понякога разходките до едни и същи дестинации и обичайният ви маршрут до работа, например, правят движението ви механично и често не забелязвате през какви чудати места преминавате.

Оттук нататък всичко е във вашите ръце! Излезте навън, опознайте всяко затънтено кътче от вашия град и преживейте приказни емоции още днес!

Коментирай »
Още по темата
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Как да се преборим със скуката в дъждовното време Как да се преборим със скуката в дъждовното време
10 начина да пътуваме повече и да пестим пари 10 начина да пътуваме повече и да пестим пари
5 съвета за незабравима почивка 5 съвета за незабравима почивка
Отвлечени и щастливи Отвлечени и щастливи
Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019 Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019
Препоръчваме още
Шест неразделни кулинарни двойки Шест неразделни кулинарни двойки
На Хаваите заградиха плаж, за да предпазят новороден тюлен от туристи На Хаваите заградиха плаж, за да предпазят новороден тюлен от туристи
Как правилно да измерваме кръвното налягане (и 7 грешки, които всички допускаме) Как правилно да измерваме кръвното налягане (и 7 грешки, които всички допускаме)
Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение) Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение)
6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж 6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж
Най-много искам комплименти, секс и шоколад Най-много искам комплименти, секс и шоколад
Много бъдещи майки страдат от липса на витамини, важни за бебето и тях самите Много бъдещи майки страдат от липса на витамини, важни за бебето и тях самите
Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция Кулинарно пътешествие по егейското крайбрежие на Турция
Шест съставки от модерната кухня, с които да преобразите ястията си Шест съставки от модерната кухня, с които да преобразите ястията си
Хранете се пет пъти на ден срещу затлъстяване Хранете се пет пъти на ден срещу затлъстяване
Той не знае дали си дебела Той не знае дали си дебела
Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене) Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби