Какво кара мъжете да изневеряват? Същото се е запитал преди време брачният консултант Гари Нюман. Когато се разровил сред стари проучвания по въпроса обаче, установил, че те отразяват предимно женската гледна точка. А защо да не попитаме самите мъже?

Логичният въпрос станал причина за проучване сред 200 изневеряващи и верни мъже. Някои от изводите му сигурно ще ви учудят. Но определено има над какво да се замислим.

истината за мъжката изневяра

Защо изневеряват? Нека мъжете сами отговорят

48% от мъжете посочват емоционалната неудовлетвореност като основна причина за мъжката изневяра

Или край с вярването, че всичко е въпрос на секс. Едва 8% от запитаните са посочили сексуалната неудовлетвореност като причина да кривнат от правия път.

„Нашата култура ни казва, че всичко, от което мъжете имат нужда е секс”, посочва Нюман и добавя: „Често обаче забравяме, че и те са същества, движени от емоциите. Мъжете се нуждаят от признание също колкото жените”. Проблемът е, че мъжете рядко изразяват тези свои чувства. Смятат, че просто не е мъжествено да си поискаш малко съчувствие или пък потупване по рамото.

66% от мъжете казват, че се чувстват виновни по време на изневярата си

Изводът не е много обнадеждаващ: кретените, на които не им пука за никого далеч не са единствените изневеряващи мъже. В действителност 68% признават, че никога не са мечтали за тайна афера и съжаляват за случилото се.

Нюман отбелязва: „Става ясно, че вината не е достатъчна, за да предпази мъжете от изневяра. Те са много добри в това да”разделят” чувствата си – способи са да ги потискат, за да се справят с тях по-късно”.

Така че дори вашата половинка да твърди, че никога не би ви изневерил, не взимайте думите му за даденост. Ще си спестите много неприятни изживявания, ако и двамата вложите усилия връзката ви да е щастлива.

77% от неверните мъже имат добър приятел, който изневерява

Приятелството с други мъже, които често кривват от правия път, легитимира изневярата като нещо нормално и възможно. В такива случаи той най-вероятно си мисли: „Моят приятел е добър човек, но понякога кръшка. Предполагам, че и на най-добрия от нас може да се случи”.

Не можете да забраните на половинката си да се вижда с г-н Шарещи очи. Вместо това обогатете социалните си контакти с щастливи двойки, които споделят вашите ценности. Това ще му помогне да види и двете страни на медала.

40% от изневеряващите мъже са срещнали „другата” на работното си място

Често жената, с която ви изневерява е колежка, насърчаваща и подкрепяща усилията му в работата. Това още веднъж обяснява защо е толкова критично мъжът да се чувства оценен в къщи.

Брачният консултант Гари Нюман алармира, че ако вашата половинка често споменава името на колежка с възхищение, е време да седнете и да си поговорите кое може и кое не на работното място. Работа до късно с колежката, вечери за обсъждане на проекти, командировки? Помислете за всичко, което ви притеснява и го обсъдете открито с него. Попитайте го и какво го кара да се чувства неудобно в отношенията ви с колеги мъже.

Едва 12% от изневеряващите мъже казват, че любовницата им е физически по-привлекателна от жена им

С други думи мъжете не кривват от правия път, защото мислят, че ще получат по-добър секс. Насочете усилията си към създаване на по-близка и топла връзка с половинката си, вместо да хвърляте цялата си енергия във фитнес залата.

Това не означава да пренебрегвате секса. Той е един от основните начини, по който мъжът до вас изразява любовта си и успява да ви почувства по-близки.

А какви са според вас причините за мъжката изневяра? Споделете мнението си в коментарите под статията.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (11%)
  • вдъхновяваща (4%)
  • любопитна (39%)
  • забавна (4%)
  • гореща (4%)
  • щура (4%)
  • необикновена (0%)
  • плашеща (7%)
  • обезпокоителна (15%)
  • дразнеща (12%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук