В секундата, в която ви e забелязал мъжът започва да отмята всички “за” и “против” в списъка си, за да реши дали да ви покани на среща. Познат ви е този поглед, нали? Той се плъзва от главата до петите, изведнъж престава да се движи и очите му се приковава във вас.

Не ви ли се иска да разберете какво го е спряло? Вече можете.

Има няколко неща, които мъжете незабавно забелязват, след като срещнат жена

Твърдението принадлежи на д-р Джаки Блек, автор на „Срещнете половинката си”.

Научете кои са те. Някои сигурно ще ви изненадат и успокоят, че мъжете всъщност не търсят модели като от корица на списание:

1. Колко е плътна косата ви

неща, които мъжете незабавно забелязват - косата

Въпрос на еволюция е. Още от времето, когато сме живели в пещери, мъжете са били привлечени от буйни къдри. За тях това е признак, че жената е здрава. Единствената разлика от онези времена е, че днес не е нужно и да сме космати.

2. Дали усмивката ви е искрена

искрената усмивка

Или тази, която изгрява на лицето ви, когато устните ви се разтворят в широка усмивка, а в ъгълчета на очите ви се появят ситни бръчки. Повечето мъже са много добри в разпознаването на тази усмивка. За тях тя означава, че жената е искрена, спокойна и забавна.

3. Колко голяма е компанията ви

Ако сте в голяма женска компания, ще му е неловко да се доближи до вас. Не го улеснявате и ако сте само с една приятелка. Така ще му е трудно да разговаря само с вас, а дружката ви напълно да пренебрегне. Каква е идеалната компания тогава? Много просто, тричленната. Приятелките ви ще могат да си правят компания, а вие двамата ще се усамотите настрани или, защо не, ще се измъкнете незабелязано.

4. Тонът на гласа ви

Проучвания показват, че мъжете са привлечени от гласове в леко по-високия регистър. Да, правилно се досетихте – еволюция! Подобни гласове са считани за белег на младост и добро репродуктивно здраве.

5. Съотношението талия-ханш

За това отново можете да вините човешката история и еволюция. Мъжете инстинктивно търсят подходящи майки за поколението си. Ако талията ви е с видимо по-малка обиколка от ханша, това означава плодовитост, или с други думи – точка във ваша полза. Подходящ, широк колан би могъл да подчертае така жадуваната от мъжката половина на планетата форма „пясъчен часовник”.

6. Руменината ви

руменината на женско лице

Мъжете свързват блестящия тен с добро ментално здраве. Обяснението е много просто. Стреса и постоянното безпокойство се проявяват видимо като лоша кожа. Ако сте избрали подходящи за вашия тип кожа фон дьо тен и руж, си е струвало!

7. Фалшивото във вас

Но не фалшивото като проява на характера, а всички тайни оръжия на жените, като например изкуствени мигли, екстеншъни и др. Щом забележат наличието им, мъжете незабавно си го превеждат като „много разходи за поддръжка”. Лошо за вас!

8. Очите ви

очи

Хората като цяло се вглеждат много повече в очите, отколкото в която и да е друга част на тялото. Подходящ, подчертаващ очите ви грим няма да позволи на мъжа срещу вас да откъсне поглед.

А какво забелязвате вие най-напред в мъжете? Споделете наблюденията си в коментарите под статията.

Повечето ни читатели намират статията за любопитна. А ти?
  • удивителна (5%)
  • вдъхновяваща (9%)
  • любопитна (60%)
  • забавна (9%)
  • гореща (3%)
  • щура (3%)
  • необикновена (3%)
  • плашеща (1%)
  • обезпокоителна (2%)
  • дразнеща (5%)

Подарете си вдъхновение

Най-интересните статии от изминалата седмица ви очакват! Всяка Неделя сутрин във Вашата пощенска кутия.

Запишете се за нашият имейл бюлетин тук