5 съвета за постигане на естествена красота

Естествената красота – притегателен мит, чиято тайна като че ли все ни убягва…

снимка: Форум Филм България

Естествената красота – притегателен мит, чиято тайна като че ли все ни убягва…

За някои красотата се състои в това да се сложи обилно количество фон дьо тен върху лицето и силен грим. За други означава да се носят стилни и шикозни дрехи, които показват природните дадености на тялото.

Голяма част от нас обаче така и не могат да разгадаят няколкото простички правила за постигане на естествена красота. Затова тук сме подготвили един много кратък,  но важен списък с 5 съвета за постигане на естествена красота. Четете ли внимателно?

1. Оформяне на веждите

Това е нещо много дребно, но и същевременно много важно. Оформянето на веждите е изключително полезно за кожата и може да промени лицето ви по неузнаваем начин. В зависимост от интензивността на растежа на космите е желателно да обърнете внимание на веждите си поне един-два пъти седмично.

Не забравяйте обаче, че трябва да сте много внимателни и предпазливи, когато скубете веждите си с пенсета. Понякога може да станат прекалено тънки или асиметрични. За тези, които имат по-плътни и гъсти вежди, препоръчваме да ги сресвате със специална четчица за вежди поне веднъж седмично.

2. Грижа за кожата

Грижата за кожата може да се състои в много неща. От използването на скъпи продукти, които я освежават и подхранват до нанасянето на добрата стара бабина рецепта за маска за подмладяване един път в седмицата.

Най-важното, което трябва да знаем за кожата на лицето през лятото

Каквито и грижи да полагате за вашата кожа, в никакъв случай не спирайте! Добрите грижи за кожата са основният ключ към естествената красота. Понякога не е задължително да използвате скъпи козметични продукти, за да може кожата ви да изглежда добре. Достатъчно е само да си взимате душ всяка вечер и да не заспивате с остатъци от грим по лицето. Всичко останало, което правите за кожата си е допълнителна екстра.

3. Релакс

Вярвате или не, почивката е един от най-важните елементи за естествена красота. Преумората оставя своя ужасен отпечатък не само върху външния вид, но и върху здравето.

Още по-лошо става, когато се натрупа и недоспиване. Тогава се стига до хронична преумора и организмът трябва веднага да си даде почивка.

Така че, ако искате да сте естествено красиви и неотразими, добре си помислете преди да се натоварите с цял куп задачи. Опитайте се да отделите поне 15 минути през деня, в които да си починете и ви гарантираме, че няма да съжалявате. Нека това време бъде само за вас и недейте да правите нищо друго освен да релаксирате.

4. Пийте вода

Водата е един от най-важните и основни елементи за естествена красота. Тази незаменима течност има толкова много предимства, че ще ни е трудно да ги изброим.

Например, пиенето на много вода е изключително важно, ако искате да отслабнете. Водата помага при свалянето на килограми, премахва токсините от организма и зарежда тялото с повече енергия. Неслучайно 57% от тежестта на тялото се състои от вода.

Независимо дали сте привърженици на плодовите сокове или газираните напитки, пиенето на вода трябва да се превърне в основно задължение през деня. Ако не се натрупа достатъчно количество вода, организмът ви ще страда, а това няма да помогне за постигане на естествена красота.

5. Правете упражнения

Знаем, че дългите часове във фитнеса звучат по-скоро като смъртна присъда, но упражненията са изключително важни за постигане на естествена красота. Пък и кой е казал, че трябва часове наред да се потите във фитнес залата, когато има и по-лесни и приятни начини за спортуване?

Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави

Например може да си направите комплект от леки упражнения, които да правите вкъщи. Или пък следващият път, когато отидете в мола с приятелки да не сядате веднага в най-близкото кафене, а да се поразходите малко по магазините. Със сигурност ще ви се отрази освежаващо.

Достатъчно е даже да решите да използвате стълбите вместо асансьора и ви гарантираме, че това ще има положителен ефект върху вашето тяло. А какво по-голямо доказателство за наистина естествена красота от стегнато тяло във форма?

Коментирай »
Още по темата
Кои са математически най-красивите жени в света?
4 важни неща, които вашият фризьор няма да ви каже
3 съвета как да се погрижим за косата си през лятото
5 маски за лице с… банан!
Под доброволна карантина: 10 неща, които да правиш и които да не правиш
Лесен трик от Джулия Робъртс за естествено красиви нокти
Лесен трик от Хали Бери за естествено красиви крака
Лесен трик от Тери Хачър за естествена красота
Усмивката е ключът към красотата
Кейт Бланшет пред Marie Claire в 10 гениално прости правила за красота
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг”
В търсене на лечение: Открит е възможен причинител на ендометриозата
Шимпанзетата са способни на сложни комбинации от звуци, подобни на човешките
„Ученикът на Джойс“ от Драго Янчар (предложение за четене)
„Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане“ от Глен Доман (предложение за четене)
Мъжете най-много се възбуждали... от очите
"Не те чух": Защо мъжете пропускат думите ни покрай ушите си?
Да изчистим организма: Лесна рецепта за здравословно смути за детокс
Да освежим работното място
Повратна точка в борбата с Алцхаймер: Ново лекарство забавя болестта
Изневярата и мъжкото лице: Чертите му издават дали е верен
Гърбатите китове пеят по-силно, когато вятърът е силен
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби